Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена скумрия в еър фрайър

Печена скумрия в еър фрайър

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Печена скумрия в еър фрайър
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
21/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Подходяща порция скумрия със салата за тези, които са на диета, за диабетици или за всички, които искат да се хранят здравословно"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • бахар - 12 бр.
  • черен пипер - 12 зърна
  • сол - за поръсване
  • олио - 4 с.л.
  • зелена салата - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства от главите и вътрешностите.

Измива се много добре и всяка скумрия се нарязва на две парчета.

В средата на всяко парче се слага дафинов лист 1 бр., бахар 3 бр., черен пипер 3 бр и се посолява.

Кожата на рибата се намазва с олио.

Парчетата се слагат в тава, завиват се с фолио за свежо съхранение и се оставят в хладилник за 20 мин.

Еър фрайерът се загрява предварително 5 мин на 180 °C.

След като загрее, се слагат по 2 парчета върху решетката на кошницата на еър фрайерът.

Пече се скумрията 15 мин на 180 °C на програма за Риба.

Сервира се печена скумрия в еър фрайър със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: