Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Терин»Сладоледен шоколадов терин

Сладоледен шоколадов терин

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Сладоледен шоколадов терин1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"E как да не харесаш такъв леден и сладък десерт"

Необходими Продукти

  • шоколад - 300 г натурален
  • бисквити - 1 бр.
  • стафиди - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 50 мл течна
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете 200 г натурален шоколад в прясно мляко на водна баня. Добавете захарта, сметаната и разбитите жълтъци, като внимавате да не ги пресечете в сместа. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес и свалете от огъня.

Разбийте белтъците и добавете стафидите и начупен останалия шоколад.

Натрошете бисквитите и ги наредете на дъното на формата. Залейте ги с млечната смес. Отгоре изсипете белтъчната смес.

Вдигнете формата във фризера за три часа. Извадете го на стайна температура 20 минути преди консумацията му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: