Начин на приготвяне
За тези вкусни и здравословни мъфини с тиква и шоколад използвах настъргана тиква цигулка, която сварих с малко количество вода за 10- 15 минути, докато леко омекне и водата се изпари.
Разбира се, може да ползвате пюре от сварена или печена тиква.
Към топлото пюре от тиква прибавих сусамовия тахан, меда, маслото и захарта. Разбърках, докато захарта и маслото се разтопят и сместа стане хомогенна.
В друг съд разбих 2те яйца с щипка сол.
Прибавих към тях сместа с тиквата.
След това добавих оризовото брашно и овесените ядки. Разбърках и накрая прибавих канелата и бакпулвера.
Сместа разпределих във формички за мъфини, които предварително намазах с малко олио.
Първо, сложих по 1 лъжица от сместа. В центъра поставих по парче шоколад и покрих с останалата смес.
Формичките напълних почти до горе, защото тези мъфини не се надуват много, тъй като са без глутен.
Имах само 6 формички и направих и 1 малък кекс.
Пекох в загрята фурна на 180 °C за 30 минути до суха клечка.
Чудесни, ароматни и много вкусни здравословни мъфини с тиква и шоколад, които са подходящи за цялото семейство.
Бон Апети!