Начин на приготвяне
За това любимо пандшипаново руло измийте боровинките и смокините и ги оставете настрани.
Пресяваме брашното в него слагаме бакпулвера разбъркваме и оставяме.
Чукнете яйцата в дълбока купа. Добавете захарта, посладителя и ванилията. Разбърква се хубаво с миксер, докато цялата смес удвои обема си и стане по-светла на цвят.
Щом захарта се разтвори, добавяме пресятото брашно с бакпулвера и продължаваме да разбъркваме с шпатула, докато се получи хомогенна смес.
Най-накрая добавяме смлените орехи и разбъркваме.
На дъното на тава от фурната слагаме хартия за печене намазнена с олио. Върху хартията разпределяме боровинките и смокините. Разпределяме сместа върху плодовете.
Слагаме в загрята фурна на 180°C за около 20 минути. Печем до златист цвят.
След като е изпечен пандишпановият блат, обръщаме върху друг лист хартия за печене и навиваме на руло.
Отгоре може да се поръси с пудра захар орехово руло с боровинки и смокини