Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салати с домати»Салата Капрезе с песто от тученица

Салата Капрезе с песто от тученица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата Капрезе с песто от тученица
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Поднесете салатата Капрезе в български вариант и хапвайте с наслада! Пестото то тученица е наистина невероятно"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр. големи, розови (селски домат)
  • сирене - 250 г бяло саламурено
  • тученица - стръкчета за украса
  • сол - по желание
  • ЗА ПЕСТО ОТ ТУЧЕНИЦА
  • тученица - 80 г (Само листата и крехките връхчета)
  • босилек - 1 стрък, листата
  • магданоз - 1 стрък, листата
  • сирене - 40 г zряло, овче (родопско)
  • орехи - 50 г
  • слънчогледово семе - 25 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - ако е необходимо
  • ябълков оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на вкусното и полезно песто от тученица:

Сложете в каната на блендер добре измитите листа и крехки връхчета от тученица, босилека, магданоза, орехите, слънчогледово семе, обелените скилидки чесън, сиренето, зехтина, олиото и ябълковия оцет.

Смелете всичко на средни обороти и по желание разредете с още зехтин и доовкусете с щипка сол. Пестото е готово!

Обелете сочните селски розови домати и ги нарежете на шайби.

Нарежете на малки плочки и сиренето.

В две чинии редувайте кръгче домат и парче сирене за Капрезето.

Залейте с пестото от тученица и украсете със стръкчета от растението.

Поднесете салатата Капрезе в български вариант и хапвайте с наслада!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: