Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лесна Зонова баница

Лесна Зонова баница

Лесна Зонова баница
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Лесна баница, която не е мазна и затова дори може да се приключи към режима Зоната"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г био
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • сирене - 250 г (или извара)
  • кори за баница - 6 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвих тази Зонова баница в тава 20х30 см върху хартия за печене.

Лесно и бързо се приготвя, подобно на стандартна баница, но не е толкова мазна, защото има малко мазнина и затова е в зоната.

Всичко е в баланс, защото са изчислени протеини, въглехидрати и мазнини.

Разбивате яйцата с вилица. Добавете киселото мляко и сода за хляб, разбъркайте да шупне. Натрошете сирене или извара, добавете сол на вкус.

Накрая сипете 1 ч.л. зехтин и плънката е готова.

Застила се тава 20х30 см с хартия за печене, която се намазва с 1 ч.л. зехтин.

Сложете половин кора, с лъжица тук-там от плънката, отгоре набрана леко втората половина от кората и пак плънка.

Така наредете всички кори. Нарежете баницата първо хоризонтално, после всяка половина на 5 парчета - общо 10.

Трябва да ви остане малко от сместа, в която сипвате прясно мляко и с лъжица разпределяте върху всяко парче баница.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути, за да се зачерви.

Изважда се върху решетка, а може да се обърне на купички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: