Кашкавалки с прясно и кисело мляко
Pecivo sa kačkavaljem i svežim i kiselim mlekom
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кашкавалки»Кашкавалки с прясно и кисело мляко

Кашкавалки с прясно и кисело мляко

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2664k6942k1
Кашкавалки с прясно и кисело мляко
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
18/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Явно ви се хапват кашкавалки...Да, намерихте най-добрата рецепта за тези любими закуски на малки големи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

500 г от брашното се пресява в купа. Към него се прибавя солта, захарта и маята. Разбърква се и се прави кладенче. В него се поставят олиото, затоплените млека и яйцата без единия жълтък, който се оставя за намазване на кашкавалките.

Сместа се бърка с лъжица и след това се прехвърля върху плот и тестото се доомесва с останалото брашно.

Тестото за кашкавалки се прехвърля в намазнена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя на топло да втаса.

Без да се премесва, тестото се разточва на правоъгълник с размери 35/45 сантиметра.

Намазва се с мекото краве масло и се поръсва с настърган кашкавал.

Навива се на руло и след това рулото се нарязва на охлювчета. При мен излязоха 12 броя.

Нареждат се в тава, постлана с хартия за печене. Намазват се с отделения жълтък, който е разреден с няколко капки олио и прясно мляко.

Тавата се поставя в студена фурна на 180 °C. Кашкавалките се пекат до зачервяване (приблизително около 30 минути).

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: