Начин на приготвяне
С брашното и сухата мая, разбъркана в него, и другите съставки
омесваме гладко и еластично тесто. Млякото и водата трябва да бъдат топли.
Тестото се оставя за час на стайна температура, покрито с кърпа.
След това се разтегля с ръце и се нарязва на 8 части.
Взема се една част от тестото и се точи на тънко на дълъг правоъгълник.
Отгоре се поръсва с настърган кашкавал. От долната страна се навива напред на руло.
Всяко рулце се реди в тава с хартия за печене на разстояние.
Така оформени рулцата се покриват и се оставят за 30 минути да се отпуснат.
След това кашкавалките се намазват с жълтъка.
По желание се поръсват със семена или с настърган кашкавал.
Пекат се на 180 градуса за 30-35 минути. Поднасят се леко позастинали с айран.