Начин на приготвяне
Ще ви предложа лесен за направа, вкусен за хапване и идеален за жегите десерт - Панакота с прясно и кисело мляко.
В интернет има много рецепти за панакота, но тази ми е изпитана, въпреки че въобще не помня откъде съм я взела преди години.
400 мл прясно мляко + 5-6 лъжици захар се затоплят до разтопяване на захарта.
Отделно се приготвят две пакетчета желатин и се добавят към млякото при непрекъснато бъркане.
300 г гъсто кисело мляко, добре разбито с телена бъркалка, за да няма бучки, се ароматизира с ванилия. Към него на тънка струйка се добавя прясното мляко. Бърка се добре.
Изсипва се в чашки или някакви силиконови формички. Престоява поне 4 часа в хладилник, обръща се в чинийка и се гарнира или със сладко, или с домашен сироп от ягоди като мен.
Коментари