Начин на приготвяне
Продуктите са за един буркан тип Омния, като според вместимостта му могат да се увеличат или намалят.
Предварително карфиолът се измива и накъсва на розички. Морковът се обелва с резачка и нарязва на колелца.
Скилидките чесън остават цели, като само се почиства от люспите.
На дъното на буркана се счуква таблетката аспирин. Налива се оцет до долния ръб на буркана.
Прибавят се солта и захарта и всичко се разбърква.
В буркана се нареждат розичките карфиол, като между тях се поставят колелцата морков и скилидките чесън.
Накрая в буркана се налива вода и се затваря плътно.
Разклаща се и се обръща с капачката надолу за един ден.
На следващия ден домашната туршия се обръща с капачката нагоре.
Така се процедира в продължение на десет дни, след което туршията с карфиол е готова за консумация.
Ако няма да я хапвате веднага, бързата туршия с карфиол се прибира на хладно и тъмно място.
Коментари