Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Най-бързата туршия от карфиол и моркови

Най-бързата туршия от карфиол и моркови

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Най-бързата туршия от карфиол и моркови
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
"Друго си е на масата да има домашна туршийка"

Необходими Продукти

  • карфиол - 2 глави
  • моркови - 5 бр.
  • целина - 1 глава
  • морска сол - 180 г
  • оцет - 30 г
  • захар - 30 г
  • вода - 3.500 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя марината, която се кипва и оставя да изстине.

След което се заливат зеленчуците, подредени в буркани.

Зеленчуците се почистват и измиват: карфиолът се накъсва на розички, морковите - на кръгчета или цели, ако са малки, целината на филийки или къдраво ренде.

След около 10 дена лесната туршия е готова според това колко е топло в помещението, може да отнеме още няколко дена.

Марината с времето помътнява, но това не е проблем, може да се разклаща през ден най-бързата туршия от карфиол и моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: