Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сусамена баничка с котидж сирене по Зоната

Сусамена баничка с котидж сирене по Зоната

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Сусамена баничка с котидж сирене по Зоната
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
26/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Хем здравословна, хем много вкусна баничка със зелении и котидж сиренце"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • котидж сирене - 224 г
  • цедено кисело мляко - 200 г
  • овесени трици - 152 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • зелении - една шепа (лапад, спанак, пресен лук, коприва)
  • хималайска сол
  • шарена сол
  • сусам - 15 г - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа разбийте белтъците на пяна и прибавете котидж сиренето, цеденото мляко, овесените трици, зехтина. Разбъркайте добре.

Прибавете угасената в киселото мляко сода за хляб, прясното мляко и зелениите по ваш избор.

Прибавете хималайска сол, шарена сол. Разбъркайте отново и оставете за 15 мин. да набъбнат овесените трици.

Получената смес изсипете в тавичка с незалепващо покритие или използвайте хартия за печене. Заравнете отгоре и поръсете със сусам.

Печете баницата в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 25 мин.

Цялата баничка е 8 БПВМ. След като изстине леко я нарежете на 8 равни парчета, всяко от които е по 1 БПВМ.

Сервирайте с кисело мляко.

Хем здравословно, хем вкусно!

Сусамената баничка с котидж сирене по Зоната е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: