Начин на приготвяне
В подходяща купа разбийте белтъците на пяна и прибавете котидж сиренето, цеденото мляко, овесените трици, зехтина. Разбъркайте добре.
Прибавете угасената в киселото мляко сода за хляб, прясното мляко и зелениите по ваш избор.
Прибавете хималайска сол, шарена сол. Разбъркайте отново и оставете за 15 мин. да набъбнат овесените трици.
Получената смес изсипете в тавичка с незалепващо покритие или използвайте хартия за печене. Заравнете отгоре и поръсете със сусам.
Печете баницата в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 25 мин.
Цялата баничка е 8 БПВМ. След като изстине леко я нарежете на 8 равни парчета, всяко от които е по 1 БПВМ.
Сервирайте с кисело мляко.
Хем здравословно, хем вкусно!
Сусамената баничка с котидж сирене по Зоната е готова.