Начин на приготвяне
В дълбока купа чукнете яйцето и го разбийте заедно със захарта. Ползвайте лъжица. Добавете свинската мас (на стайна температура, за да е мека).
Разбъркайте с лъжицата отново, като прибавяте киселото мляко, в което сте разтворили содата, заедно с оцета, котидж сиренето, ванилията, прясното мляко.
Започнете да добавяте постепенно пресятото брашно. Трябва да се получи меко лепкаво тесто за бисквити. Не е нужно да се меси на ръка.
Накрая добавете цветните шоколадови дражета и разбъркайте колкото да се размесят в тестото.
С лъжица за сладолед гребвайте от сместа за домашните масленки и поставяйте в тава с незалепващо покритие (или ползвайте хартия за печене). Поставяйте топките на разстояние една от друга.
Печете маслените бисквитки с котидж сирене в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко порозовяване.