Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Фалшивото руло Стефани

Фалшивото руло Стефани

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Фалшивото руло Стефани
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусно фалшивото руло Стефани се получи, досущ като с кайма!"

Необходими Продукти

  • стар хляб - 600 г
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кимион - млян на вкус
  • Плънка
  • моркови - сварени
  • кисели краставички
  • картофи - варени или печени
  • лук - 1/2 глава за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вече бях правила кюфтета от хляб, получиха ми се уникално вкусно и никой не разбра, че не са от кайма! Реших този път да направя руло, имах стар хляб, а не обичам да изхвърлям храна. Щом стават кюфтета, защо да не се получи и руло Стефани?

И така, започнах с първа стъпка от рецептата, накисване на хляба в хладка вода за няколко минути. След като вече е поел течността и е омекнал, го изстисквам и слагам в купа. Нарязах лука, добавих и него при хляба, следват подправките, тук е много важно да се ползват повече подправки, те дават типичния вкус на ястието, яйцето. Започвам да меся и като се смеси добре всичко, оставям сместа за половин час на хладно да се овкуси добре.

След това си намазах овална форма от йена глас с олио и в нея сложих половината смес. Подредих си плънка, моята е от печени картофи, които сложих на три реда в средата на соленото руло. Отгоре покрих с останалата част от сместа. Оформих с ръце.

Нарязах лука за върху рулото, разпределих го в краищата. На снимките се вижда. Поръсих отгоре лук и руло с малко олио.

Затворих с капака и пекох фалшивото руло Стефани на 200 °C, докато отдолу видимо рулото почна да се запича. Махнах капака и допекох за загар.

Сервирам с картофена салата.

Вкусно фалшивото руло Стефани се получи, досущ като с кайма!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как няма да различа кайма от хляб ???!!! То дори и в кюфтетата от соца дето бяха тип "Добруджа" /защото в тях преобладаваше хляба/ се усещаше.
Не коментирам вкуса на рецептата - може и да е добра, но не се надценявайте с някои изказвания. Каймата си е кайма, хляба не става на кайма.
13.08.2024 09:04
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Отчитайки състава на продуктите и приготвянето им ми се иска да го опитам и съм любопитна за крайният резултат. Така ,че запретвам ръкави и действам по приготвянето
05.06.2023 08:55
Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Ще пробвам!
11.11.2022 20:44
1