Алабаш на фурна

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Алабаш на фурна
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Използвайте алабаш суров и във витаминозни салати, варен, в супи или печен, където успешно може да замени картофите."

Необходими Продукти

  • алабаш - 2
  • риган - 1 к.л.
  • сол
  • червен пипер - щипка
  • черен пипер
  • кориандър
  • къри - щипка
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измих, обелих и нарязах на пръчици алабаша. Внимавайте с беленето, доста е корав зеленчукът и става трудно.

В дълбока купа смесих олиото и подправките, добавих алабаша. Разбърках и оставих за десетина минути да се овкуси.

След това подредих парчетата в тава с хартия за печене.

Изпекох зеленчука на 200 градуса до готовност.

Може да бъде хапван алабашът на фурна самостоятелно или като гарнитура за месо. А също така и към моята постна зеленчукова кремсупа, както направих аз днес.

Алабашът – този недобре познат есенен зеленчук, има достойно място на нашата трапеза. Не само поради високото си съдържание на различни витамини и минерали, но и поради диетичните си свойства и малко калории.

Алабашът е изключително богат на витамин C, витамин A1, фолиева киселина, а също и витамините B1, B2 и B6.

Зеленият крушовиден зеленчук съдържа и така необходимите за осъществяването на жизненонеобходимите функции на червата и чревната перисталтика фибри (около 3.6 г).

Използва се суров, във витаминозни салати, варен, в супи или печен, където успешно може да замени картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: