Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Китайски Дан-Дан нудъли с фъстъчено масло

Китайски Дан-Дан нудъли с фъстъчено масло

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Китайски Дан-Дан нудъли с фъстъчено масло
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
20/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Време е за екзотично пътешествие - вкусни дан-дан нудъли с фъстъчено масло за всички онези, които обичат да пробват нови неща"

Необходими Продукти

  • рамен нудъли - 360 грама
  • чесън - 4 скилидки
  • чили на люспи - 1 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • соев сос - 4 с.л., тъмен
  • захар - 2 с.л.
  • фъстъчено масло - 2 с.л.
  • оризов оцет - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се смесват сухите продукти за соса: наситненият чесън, чили, сусам и лют червен пипер.

Сгорещява се олиото и се изсипва в купичката. Сосът се завършва със соев сос, оризов оцет, захар и фъстъчено масло. Разбърква се добре.

Нудълите се сваряват според инструкциите на опаковката. Отцеждат се, като се заделя ½ ч.ч. от водата им.

Сосът се разрежда със заделената вода. Прибавят се нудълите и се разбъркват добре.

Разпределят се в 2 порции и се гарнира по избор: например гъби, тофу, нарязана на пръчици краставица, сусам, зелен лук и др.

Китайските Дан-Дан нудъли с фъстъчено масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: