Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с фъстъчено масло

Пиле с фъстъчено масло

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пиле с фъстъчено масло
Снимка: Мина Димитрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Уникално вкусно пилешко, на което няма да устоят дори дамите на диета"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • чушки - 8 бр. печен пипер
  • фъстъчено масло - 4 с.л.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тефлонов тиган 2 с.л. кокосово масло и изсипете пилешките гърди нарязани на широки ленти да се запържат.

След това прибавете фъстъченото масло и добавете гореща вода като непрекъснато бъркате, за да може да се разтвори маслото. Количеството вода е колкото да покрие месото, за да може да се свари. Овкусете с подправките.

Добавете червения печен пипер, предварително обелен, нарязан и почистен от семките. Ако е след извирането на водата, месото още не е сварено, долейте още гореща вода.

Няколко минути преди да свалите готвеното пиле сложете заквасената сметана и разбъркайте хубаво да се разтвори. Поднесете като вкусна вечеря.

Пилето с фъстъчено масло е много сполучлива рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: