gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с бутертесто

Ябълков сладкиш с бутертесто

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
3643k1k2k3
Ябълков сладкиш с бутертесто
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
23/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Пригответе този ябълков сладкиш с бутертесто - ароматът ще се разнесе из целия ви дом. Есента е разкошен сезон."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото трябва да е на стайна температура да се разтели на един пласт и с помощта на нож да се изреже кръг с размера на тавичката, в която ще се пече ябълковият сладкиш /моята тавичка е с размер 25 см/.

От останалата част от тестото се изрязват ленти с ширина един пръст, които ще обиколят тавичката покрай стените на формата. По желание може от остатъците от тестото на изрежете с формичка някакви фигурки, в моя случай са сърчица.

Тавичката се намазва с малко олио и се поставя кръгът от бутертесто на дъното на тавата.

Ябълките се обелват, почистват от семките и се нарязват на ситно в купа. Поставят се в тиган на ниска степен, без добавяне на вода. Прибавя се медът. Ябълките започват да си пускат сока.

Когато започнат да омекват ябълките, се прибавят натрошените бисквити, стафиди, канела.

Сместа се отстранява от котлона, оставя се настрана да изстине и се поставя върху бутертестото. Изравнява се сместа и се подреждат фигурките от бутертесто.

Печете бутерсладкиша се на 200 °C за около 25 минути или до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: