Начин на приготвяне
За тестото за хлебчетата за бургер смесваме в касеролка маслото и прясното мляко и леко загряваме, колкото да се разтопи маслото.
След като това е факт, преместваме сместа в друг съд и начупваме маята в нея и прибавяме захарта. Оставяме настрана, докато не шупне маята. След като е шупнала маята, я изсипваме върху брашното и месим за няколко минути.
Добавяме яйцето и солта и месим за още няколко минути. Доомесваме с малко брашно на работния плот. Тестото е готово, когато не лепне по ръцете ви.
Връщаме в купата, покриваме с фолио и оставяме на топло да втасва за 30 минути. След това месим тестото отново, ноо съвсем малко.
От него си правим 8 равни по големина топчета. Оформяме си хлебчета за бургери и ги нареждаме в тавичка с хартия за печене.
Загряваме фурната на 180 °C. Хлебчетата намазваме с прясно мляко. Печем ги за 25 мин.
Картофките нарязваме като за домашни пържени картофки. В купичка смесваме всички нужни съставки за картофките и ги разбъркваме. Прибавяме картофките и ги мариноваме. Прехвърляме ги също върху хартия за печене и ги печем отново на 180 °C, докато не станат хрупкави.
През това време си нарязваме обеления червен лук на тънки шайби. В малка касерола добавяме 20те мл олио и го загряваме. Изсипваме лука и запържваме. Щом лукът омекне, го загасяме с бялото вино. Добавяме захарта и кетчупа и карамелизираме за още 1 минутка.
За соса смесваме жълтъка с горчицата с оцета и щипка сол. Разбиваме с пасатора. След това бавно прибавяме олиото. След като сме получили хомогенна смес, добавяме магданоза, киселите краставички, кетчупа, солта, черния пипер и лимоновия сок. Отново пюрираме.
В друг съд си смесваме каймата със всички изброени съставки и си оформяме кюфтенца за бургери, които за целта сплескваме.
Загряваме плосък тиган с 15 мл мазнина и запържваме кюфтенцата за нашите чийзбургери от двете страни. Докато кюфтенцата се пържат, в тигана запичаме и бекона.
Взимаме си хлебчетата и ги разполовяваме. Запичаме ги за кратко в същия тиган, в който пържихме кюфтенцата. Върху изпечените хлебчета нанасяме от соса, върху капачето и пода. Върху долната част поставяме голям лист маруля. Добавяме по 2 шайбички домат и краставичка. Върху тях нанасяме малко от лучения мармалад. След това кюфтенцата.
На края добавяме по две шайби чедър и 2 шайби бекон. Захлупваме с капачето и поднасяме с печените картофки.
Да ви е сладко с моите царски чийзбургери!
Коментари