Начин на приготвяне
Шауармата е истинското име на дюнер в арабска питка.
Запопваме със мариноването на месото.
Режем на тънки парчета пилешко месо. В купа рендосваме лук и чесън прибавяме всички съставките вътре в купата, разбъркваме добре и слагаме месото в купата разбъркваме и затвараме в фолио и слагаме в хладилник за 2 часа, да се маринова месото.
Маринованото месо слагаме в стреч фолио, редим хубаво, затваряме и стискаме стреча плътно и завързваме двата края и слагамр във фризера да стегне.
В дълбока купа пресяваме брашното, солта и омесваме тесто без мая, оформяме средни топко и оставяме да си почине за половин час.
Разточваме с точилка арабските питки и печем на загрят сух незалепващ тиган от двете страни по една минута.
Изваждаме месото от фризера и режем още докато е замразено на тънки ленти.
В тиган запържваме замразеното месо от двете страни за по 1 минута, готовите меса дърпаме в страни на тигана и слагаме другите ленти месо, всичко оставя вътре, за да е топло месото.
Взимаме арабската питка, натискаме вътре във тигана с месото да попие от соса.
Върху питката слагаме месо, пържени картофи, домати, краставици, маруля и по желание чеснов сос и лук.
Сервираме увита шауарма по оригинална рецепта.