Начин на приготвяне
Започнете с подготовка на зеленчуците. Обелете картофа, нарежете го на парчета и го сварете.
Сварете също и яйцето. Обелете и настържете моркова.
В купа смесете пилешкото месо, настъргания морков, намачкания картоф, яйцето, босилека, куркумата, щипката сол и зехтина.
Размесете добре до получаване на хомогенна смес. Оформете 3 малки пилешки кюфтенца с размер, подходящ за детските питки.
Загрейте леко намазнен тиган на средна температура.
Изпечете кюфтетата по 4–5 минути на страна до златисто и напълно сготвени отвътре.
Може и да се приготвят във фурна – на 180°C за около 15–18 минути, като ги обърнете веднъж по средата.
Започнете със сглобяване на сандвичите бургери. Разрежете питките за бургери и леко ги запечете на сух тиган или фурна (по желание).
Намажете основата с кетчуп или сос по желание. Поставете кюфтето. Отгоре добавете резен кашкавал, може и да е леко разтопен.
Прибавете бейби маруля и евентуално тънко нарязан домат. Покрийте с горната част на питката.
Сервирайте детския бургер с пилешко с печени картофки на фурна, малка порция плодове или домашен плодов айрян.