Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвич със свинско и яйце

Сандвич със свинско и яйце

Сандвич със свинско и яйце
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Сандвич със свинско и яйце или сандвич по мъжки. Семпъл, вкусен и много засищащ!"

Необходими Продукти

  • хляб - 1 - 2 филии
  • масло
  • кашкавал - 20 г
  • олио
  • свинско месо - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • пържен лук - 3 щипки полуфабрикат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филийките се намазват с масло. Върху едната филия, която ще се използва за основа на сандвича, се нареждат филии кашкавал.

Слагат се в чиния и се пускат за кратко в микровълновата, за да се разтопи кашкавала. Свинското месо се нарязва на тънки филийки. В тиган се слага малко мазнина да загрее.

Месото се изпържва от двете страни. Ако е необходимо, се посолява. В моя случай кашкавалът е солен и лука овкусен, затова не го подправям.

В същия тиган от месото се чуква яйцето. Изпържва се по желание: по-рохко или по-сготвено. Върху филийката с кашкавала се нареждат изпърженото свинско и пържено яйце. Поръсва се с пържения лук.

Според количеството, което хапвате сандвичът със свинско и яйце може да се захлупи с филия с масло или да остане отворен с една филия за основа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: