Начин на приготвяне
Нарежете свинското контрафиле на пържолки с дебелина около половин пръст.
От 400 грама трябва да ви излязат 5-6 броя. Ако искате, може да си ги нарежете и на по- тънко.
Скъсайте листенцата на магданоза и ги накълцайте на много ситно заедно със чесъна. Посолете, сипете зехтина и хубаво намачкайте, за да се смесят ароматите.
Настържете домата (предварително обелен), посолете го и разбъркайте с малко зехтин.
Нарежете хляба на парчета малко по-големи от дължината на всяка свинска пържолка.
Разполовете всяко парче, така че да получите две части за сандвич и ги запечете леко в тиган от двете страни.
В същия тиган с малко мазнина изпечете и свинските каренца докато станат леко златисти.
Тази част от свинското се сготвя бързо, ако се пече продължително става суха. Затова правилото е - малко време на силен огън. Това, разбира се, не важи за дебели парчета контрафиле, но нашите в случая са тънки.
Намажете едната половинка на хлебчетата със настърган домат. Сложете отгоре пържолка, посолете и намажете обилно с магданозеното песто.
Поставете слайс кашкавал и захлупете с друга половинка от хлебче, което може да поръсите с още малко зехтин.
Много вкусни и любими сандвичи! Типични са за испанската кухня и присъстват във всеки ресторант, където обикновено се предлагат закуски или така нареченото almuerzo.
Сандвичът със свинско контрафиле е готов.
Коментари