Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринован сафрид с препържено олио

Маринован сафрид с препържено олио

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Маринован сафрид с препържено олио1 / 2
21/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Една седмица преглъщате и чакате, докато сафридът се овуси до съвършенство, това е"

Необходими Продукти

  • сафрид - 3 бр.
  • морска сол - 3 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 8 зърна
  • бахар - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се осолява с морска сол. Оставя се едно денонощие в хладилник. Почиства се от солта и се нарежда плътно в буркани.

Залива се с оцет и препържено олио, като между рибата се редят дафинов лист, черен пипер и бахар. Става вкусна след седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: