Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба с целина и майонеза

Риба с целина и майонеза

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Риба с целина и майонеза1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр. или пъстърва
  • целина - ½ глава
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • майонеза - 250 г
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • лимони - 2 бр.
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите, махат се главата и люспите и се сварява в леко подсолена вода заедно с целината, нарязания лук и морковите.

Сварената риба се изважда внимателно, така че да не се разкъса, и се поставя в продълговато плато. Към майонезата се прибавя горчицата, сокът на 1 лимон и много ситно нарязаният магданоз.

С този сос се залива рибата, а наоколо се нареждат колелца кисели краставички и резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: