Снежни локумени топки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Снежни локумени топки
Снимка: Зори
1 / 3
10/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
32 мин.
Порции
7
"Снежните локумки са перфектният десерт за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • свинска мас - 1 ч.ч. разтопена
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • орехи - 200 г
  • локум - 1 кутия (150 г)
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме свинската мас на водна баня и я оставяме да се охлади леко и я смесваме с киселото мляко, в което предварително сме разтворили амонячната сода до шупване.

Разбъркваме и постепенно прибавяме брашното, което е предварително пресято през сито.

Омесваме хубаво и еластично тесто, увиваме го в стреч фолио и го прибираме в хладилник за 1 час.

От охладеното тесто късаме топчета с големината на орех и ги сплескваме с длан. В средата на всяко се слага 1/4 парче локум и орехова ядка. Отново се оформя с длани на топче.

Подреждаме снежните локумени топки върху тавичка с постлана хартия за печене, леко намазана с масло.

Печем на средна решетка, 200 градуса и включен вентилатор във фурната до готовност.

Изваждаме тавата от фурната и още топли, поръсваме с пудра захар, смесена с ванилия.

Покриваме локумките с кърпа за 10 минути, за да останат меки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А къде е брашното изобщо не е упоменато в продуктите,какво количество се слага
15.12.2022 12:36
1
1
Покажи всички подкоментари