Лесна и бърза шоколадова торта

marcheva14marcheva14Početnik58271
31/03/2014
"Изключително Лесна за нарязване и Бърза за изяждане Шоколадова торта "
Приготвяне1 мин.
Готвене30 мин.
Общо31 мин.
Порции16 парчета
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 025
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса.

200 г меко масло се разбива със захарта, добавят се едно по едно яйцата, пресятото брашно, нишестето, солта, бакпулверът. Работи се с миксер.

4 с.л. какао се разбъркват с прясното мляко и се прибавят към тестото. Разпределя се в намаслена форма с диаметър около 26 см.

Пече се в средата на нагорещената фурна около 35-40 мин.

Течният шоколад се разбърква с останалото масло.

Блатът се изважда от фурната, оставя се да изстине извън формата.

Студен се разрязва на две и шоколадът се разпределя върху, единия блат, като се оставят 2 с.л. Отгоре се слага вторият блат, похлупва се и се нанася останалият течен шоколад на тънък слой и се поръсва какао.

Тортата преседява в хладилник минимум 1 час.

Източник: Шоколад за модерни хора

Рейтинг

5 9
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Илияна Димова
Дали може да се сиропира със сварено какао, много харесвам сладкиши с богат какаов вкус
3
1
Ели
Ели
01.06.2014 21:24
с какво може да се замени нишестето?
1
7
gabik023
gabik023
19.04.2014 11:51
нишестето шоколадово ли трябва да е?
12
0