Начин на приготвяне
Пуснете сухия хляб да се смели в блендер до ситни трохички.
Настържете кашкавала в купа и объркайте с 20 грама от домашната галета.
В друг съд настържете сиренето гауда и смесете с останалите 50 г от смления сух хляб.
В дълбок тиган или касеролка загрейте зехтина и маслото. Сипете брашното и бъркайте, докато леко се запържи, след това бавно налейте млякото при непрестанно разбиване.
След като брашното ви се е разтворило перфектно, сипете сметаната, водата, сол на вкус, черен пипер и индийско орехче.
Разбъркайте добре и добавете макароните.
Варете 10- 12 минути на умерен огън, след това добавете кашкавала и горчицата. Разбъркайте.
През това време включете фурната да загрее до 200 °C. Прехвърлете пастата и соса в тавичка и поръсете с гаудата, смесена с хрупкавия хляб.
Пъхнете макароните със сирена във фурната и печете до златист загар на коричката (около 10-15 минути).
Сервирайте разкошни макарони на фурна с кашкавал, сметана и горчица топли.
Добър апетит!