Начин на приготвяне
Сваряват се макароните до степен ал денте в подсолена вода и се отцеждат. Сипваме в тава, разбъркваме с лъжица зехтин. В тенджерка завираме вода с малко сол, зърна черен пипер и дафинов лист.
Варим подготвените пилешки бутчета до готовност, отцеждаме и накъсваме на парчета.
В загрята сметана се сипва малко от бульона, добавя се топено сирене и разбъркваме, докато се разтопи.
Овкусява се с индийско орехче, сол и черен пипер. Смесваме в тавата пилешко месо, макарони и заливаме със сметанов сос.
Поръсваме с настърган кашкавал и печем в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Изчаква се малко, нарязваме и сервираме нашите макарони на фурна.
Тези макарони на фурна с пилешко и сметана се топят в устата!