Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с кашкавал, сметана и горчица

Макарони на фурна с кашкавал, сметана и горчица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Макарони на фурна с кашкавал, сметана и горчица
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Сервирайте разкошни и ароматни макарони на фурна с кашкавал, сметана и горчица топли. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • макарони - 300 г (къси)
  • кашкавал - 250 г
  • гауда - 100 г (зряла, ароматна)
  • сметана - 300 мл (готварска)
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 550 мл
  • краве масло - 50 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • горчица - 35 г (на зрънца, в стар стил)
  • брашно - 50 г
  • хляб - 70 г Сух
  • черен пипер - 1/2 ч.л. фино смлян
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. фино смляно
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете сухия хляб да се смели в блендер до ситни трохички.

Настържете кашкавала в купа и объркайте с 20 грама от домашната галета.

В друг съд настържете сиренето гауда и смесете с останалите 50 г от смления сух хляб.

В дълбок тиган или касеролка загрейте зехтина и маслото. Сипете брашното и бъркайте, докато леко се запържи, след това бавно налейте млякото при непрестанно разбиване.

След като брашното ви се е разтворило перфектно, сипете сметаната, водата, сол на вкус, черен пипер и индийско орехче.

Разбъркайте добре и добавете макароните.

Варете 10- 12 минути на умерен огън, след това добавете кашкавала и горчицата. Разбъркайте.

През това време включете фурната да загрее до 200 °C. Прехвърлете пастата и соса в тавичка и поръсете с гаудата, смесена с хрупкавия хляб.

Пъхнете макароните със сирена във фурната и печете до златист загар на коричката (около 10-15 минути).

Сервирайте разкошни макарони на фурна с кашкавал, сметана и горчица топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: