Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата с леща и каперси

Салата с леща и каперси

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата с леща и каперси
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Салата с леща и каперси е нужната доза здраве за всеки ден! Освен това ще направи добро впечатление на вашите гости"

Необходими Продукти

  • червена леща - 120 г
  • каперси - около 12 бр. големи ( около 2 с.л. от малките)
  • зелена салата - 1 пакет свежи листа (4 шепи)
  • чери домати - 12 бр.
  • гауда - 60 г зряла
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л. или на вкус
  • балсамов оцет - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте червената леща и я сварете до омекване. Отцедете и оставете да изстине.

Когато е готова, подправете с черен пипер, сол, зехтин и лимонов сок.

Сложете в купа салатените листа с разполовените чери домати. Добавете овкусената леща, сложете още сол и зехтин и разбъркайте.

Разпределете в две салатиери и подредете отгоре каперсите и натрошеното сирене Гауда.

Зрялата Гауда е твърда, много ароматна и с наситен цвят. Ще я познаете по черната коричка, тъй като полузрялата или по-прясната са в различен цвят обвивка (по светла, жълта или оранжева).

Поръсете салатата с червена леща с балсамов оцет и сервирайте.

Добър апетит с тази салата с леща и каперси!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Както винаги уникална. Ще я пробвам с удоволствие!
17.01.2023 16:05
1
1
Покажи всички подкоментари