Начин на приготвяне
Измийте червената леща и я сварете до омекване. Отцедете и оставете да изстине.
Когато е готова, подправете с черен пипер, сол, зехтин и лимонов сок.
Сложете в купа салатените листа с разполовените чери домати. Добавете овкусената леща, сложете още сол и зехтин и разбъркайте.
Разпределете в две салатиери и подредете отгоре каперсите и натрошеното сирене Гауда.
Зрялата Гауда е твърда, много ароматна и с наситен цвят. Ще я познаете по черната коричка, тъй като полузрялата или по-прясната са в различен цвят обвивка (по светла, жълта или оранжева).
Поръсете салатата с червена леща с балсамов оцет и сервирайте.
Добър апетит с тази салата с леща и каперси!
Коментари