Начин на приготвяне
Почистваме тиквата от кората и я настъргваме на едрото ренде. Към нея прибавяме и канелата, като разбъркваме добре и оставяме настрана.
Локума нарязваме на четири части.
Вземаме тавичка, в която ще печем баницата, и я намазваме с олио.
Разгъваме турските кори и отделяме два броя или половината от тях.
Всяка кора прегъваме на две, след което на още две. Образуват се четири парчета.
Вземаме всяко парче поливаме с малко олио, поръсваме от тиквата, нарязания локум на ситно, малко захар и смлени орехи.
Подгъваме двата края от широката част и започваме да навиваме до края.
Поставяме готовите фитили в съда за печене. Така правим и с останалите кори.
След като е готова подредена сладката баница, я намазваме с разтопеното масло.
Поставяме в печката и печем за 20 минути, докато се получи златиста коричка.
През това време правим сиропа, като смесваме водата със захарта и поставяме на котлона да заври.
Когато извадим баницата я заливаме със студения сироп и оставяме да изстине.
Баницата с локум, тиква и орехи е готова.