Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Баница с локум, тиква и орехи

Баница с локум, тиква и орехи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Баница с локум, тиква и орехи6 / 6
21/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Една сладка баничка, която да с похапнете с удоволствие"

Необходими Продукти

  • локум - 1 кутия (200 г)
  • тиква - 150 г
  • кори за баница - 1/2 пакет турски (300 г)
  • орехи - 1 ч.ч смлени
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • захар
  • олио
  • за заливката
  • вода - 300 мл
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата от кората и я настъргваме на едрото ренде. Към нея прибавяме и канелата, като разбъркваме добре и оставяме настрана.

Локума нарязваме на четири части.

Вземаме тавичка, в която ще печем баницата, и я намазваме с олио.

Разгъваме турските кори и отделяме два броя или половината от тях.

Всяка кора прегъваме на две, след което на още две. Образуват се четири парчета.

Вземаме всяко парче поливаме с малко олио, поръсваме от тиквата, нарязания локум на ситно, малко захар и смлени орехи.

Подгъваме двата края от широката част и започваме да навиваме до края.

Поставяме готовите фитили в съда за печене. Така правим и с останалите кори.

След като е готова подредена сладката баница, я намазваме с разтопеното масло.

Поставяме в печката и печем за 20 минути, докато се получи златиста коричка.

През това време правим сиропа, като смесваме водата със захарта и поставяме на котлона да заври.

Когато извадим баницата я заливаме със студения сироп и оставяме да изстине.

Баницата с локум, тиква и орехи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: