Начин на приготвяне
Измийте тиквата и изрежете капака. Отстранете (издълбайте) семките и поставете в тава за печене.
Отделете зърната на гроздето от дръжката. Ябълките нарежете на кубчета. Смесете плодовете в купа заедно с локума, нарязан на кубчета, ванилията, канелата, орехите и 3 с.л. мед.
Другите 2 с.л. мед използвайте за намазване на тиквата. Изсипете плодовата смес в тиквата, отгоре сложете капака, увит с алуминиево фолио.
В тавичката сложете малко вода и печете пълнената тиква в предварително загрята фурна на 180 градуса за 2 ч. и 30 мин. Сервирайте, докато е топла.
Пълнената тиква с грозде, локум и орехи е готова.
Забележка: По желание може да прибавите други плодове (круши, сини сливи, дюли и др.) и ядки (бадеми, лешници, индийско кашу). Да ви е сладко!
Коментари