Фурми в тесто

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Фурми в тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 гр.
  • фурми - 300 гр.
  • орехи - ядки 100 гр.
  • коняк - 150 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурмите се потапят в коняк за около половин час и се махат костилките. Разделяме фурмите на две, в средата на всяка фурма се поставя по една орехова ядка и се съединяват.

Бутер тестото се нарязва на 30 лентички с ширина около 2 см. и дължина 10 см. На всяка лентичка тесто се слага по една фурма и се навива на руло.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 С.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: