Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лимонов кекс с кондензирано мляко

Лимонов кекс с кондензирано мляко

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Лимонов кекс с кондензирано мляко
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Лесен, сочен, ароматен и много вкусен лимонов кекс с кондензирано мляко. За рецептата използвам това домашно кондензирано мляко."

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • кисело мляко - 0.5 ч.ч.
  • кондензирано мляко - 0.5 ч.ч.
  • лимонов сок - 5 с.л. прясно изцеден
  • лимонова кора - на 1 лимон настъргана на ситно ренде
  • брашно - 2.5 ч.ч. пресято
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с миксер яйцата със захарта на пухкав крем.

Прибавете последователно при бъркане олиото, киселото мляко и кондензираното мляко.

Добавете на етапи към тях предварително смесените пресято брашно и бакпулвер.

Накрая добавете лимоновия сок и настърганата кора на 1 лимон.

Намажете форма за кекс с олио и поръсете с брашно, сипете сместа в нея и поставете формата в предварително нагрята на 180 °C.

Печете домашния кекс до готовност за около 50 минути.

Извадете готовия лимонов кекс от фурната и оставете за кратко да се охлади. Обърнете в подходяща чиния и глазирайте с няколко лъжици от кондензираното мляко.

Лесен, сочен, ароматен и много вкусен лимонов кекс с кондензирано мляко!

За рецептата използвам това домашно кондензирано мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: