Начин на приготвяне
В купа разбийте с миксер яйцата със захарта на пухкав крем.
Прибавете последователно при бъркане олиото, киселото мляко и кондензираното мляко.
Добавете на етапи към тях предварително смесените пресято брашно и бакпулвер.
Накрая добавете лимоновия сок и настърганата кора на 1 лимон.
Намажете форма за кекс с олио и поръсете с брашно, сипете сместа в нея и поставете формата в предварително нагрята на 180 °C.
Печете домашния кекс до готовност за около 50 минути.
Извадете готовия лимонов кекс от фурната и оставете за кратко да се охлади. Обърнете в подходяща чиния и глазирайте с няколко лъжици от кондензираното мляко.
Лесен, сочен, ароматен и много вкусен лимонов кекс с кондензирано мляко!
За рецептата използвам това домашно кондензирано мляко.