Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкави безглутенови кексчета

Пухкави безглутенови кексчета

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2902k5964
Пухкави безглутенови кексчета
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Пухкави безглутенови кексчета, които обичаме да хапваме с удоволствие."

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 90 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 125 г
  • кисело мляко - 125 г
  • бакпулвер - 10 г
  • оризово брашно - 60 г
  • масло - 70 г
  • ванилова захар - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбират яйцата и захарта. Добавят се после ваниловата захар и млякото. На средна скорост на миксера се разбива сместа заедно с маслото. Хубаво е да е разтопено или добре размекнато на стайна температура. Накрая се добавят пресятите царевично и оризово брашно с бакпулвера. Разбива се до хомогенна смес.

Готовата смес се разпределя в силиконови формички за кексчета или мъфини. Не се пълни до ръба, а се оставя малко разстояние, понеже ще се надигнат.

Нареждат се формите в тава и се изпичат на загрята фурна на 180 градуса за 40минути.

Стават много пухкави и меки безглутенови кексчета.

Вижте също как да си направите безглутенов хляб или любимия кекс без глутен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: