Салата с фусили, прошуто и наденички пиперони

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
32
11/09/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо560
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прошутото и моцарелата се режат на кубчета, наденичките на колелца, маслините на половинки, доматите се белят и режат на резени, а чушките на ивички.

Смесват се със сварената според указанията на опаковката паста и се разбъркват внимателно. Оставят се в хладилника за час.

Зехтинът се смесва с оцета, ригана, магданоза, Пармезана, солта и черния пипер. Преди сервиране салатата се залива и внимателно разбърква.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ancona
Ancona
20.11.2016 17:08
Италианската кухня е лесна. Но така направени толкоз богато тези фусили, за италианеца не му остава нищо друго, освен да изкара до вечеря. Италианците ядат много неща, но по–малко.
Италианският начин на хранене е много различен от нашия.
1.Като първо ястие винаги е паста или ориз и за една порция се движат в рамките на 80 - 100 гр. Затова използват малко съставки.
2. Второто им ястие е винаги някакво месо приготвено по различни начини.
3. След второто ястие задължително някаква салата. Може да има и някакъв вид сирене, салам прошуто от многото които съществуват в Италия.
4. И накрая за десерт от пресни плодове и може да с допълни и някакъв сладкиш.
5. И накрая задължително 1 кафе за храносмилане.
Има и още много неща за италианската кухня.
0
0
Ина
Ина
07.01.2015 11:04
Ето пак - фусили, прошуто и пеперони, пармезан, балсамов оцет (как ще се излагаме с ябълков). Може да добавим каперси, чили, шафран и... на баба ви фърчилото - вижте ме колко съм модерна... Толкова сте смешни!
0
0
memo
memo
05.01.2015 21:25
А-аа...звучи чудесно!
:)
0
0