Начин на приготвяне
В среден тенджера залейте картофите с подсолена вода и ги сложете да се варят. Когато водата заври, намалете температурата и ги оставете да къкрят 10-12 минути. След това изхвърлете водата от варенето, сложете ги под течаща студена вода и ги отцедете.
Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Залейте ги с виното и прибавете лука.
Пригответе винегрета, като смесите горчицата с оцета в купа. Разклатете я добре и прибавете зехтина. Подправете със сол и черен пипер и изсипете сместа върху картофите.
Прибавете останалите подправки и разбъркайте добре.
Нарежете наденичките на филийки и ги сложете при картофите заедно с царевицата. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте салатата, поръсена с магданоз.