Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с тиква без яйца

Мъфини с тиква без яйца

Мъфини с тиква без яйца
Снимка: Йорданка Караджова
1 / 3
23/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Много икономична и доооста вкусна рецепта за мъфини с невероятен аромат на тиква и канела"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • клонов сироп - 1/2 ч.ч.
  • тиква - 1/2 ч.ч. (пюре)
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • За овалване
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • кокосово масло - 4 с.л. ( може и краве масло)
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези мъфини с тиква без яйца тиквата трябва да е добре сварена, най-добре на пара и пюрирана. Разбърквате охладеното пюре заедно с олиото и кленовия сироп.

В друг съд пресявате брашното с бакпулвера и подправките.

При непрекъснато бъркане добавяте малко по малко сместа с брашното към течната смес до получаване на хомогенна смес.

Най-добре е да печете в силиконова форма за мъфини, която сте намазали с малко количество мазнина. Пълните гнездата на формата за мъфини на половина от обема им, за да не прелеят по време на печене.

Печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 25 минути, като проверите дали са готови, като ги бучнете с клечка за зъби - ако излезе суха, то кексчетата с тиква са готови.

В чиния разбърквате захарта и канелата.

Стопявате маслото и намазвате изпечените мъфини с него, след което ги овалвате в захарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Караджова
Йорданка Караджова
КЛЕНОВ***
СИРОП.
24.02.2023 18:57