Начин на приготвяне
За тези мъфини с тиква без яйца тиквата трябва да е добре сварена, най-добре на пара и пюрирана. Разбърквате охладеното пюре заедно с олиото и кленовия сироп.
В друг съд пресявате брашното с бакпулвера и подправките.
При непрекъснато бъркане добавяте малко по малко сместа с брашното към течната смес до получаване на хомогенна смес.
Най-добре е да печете в силиконова форма за мъфини, която сте намазали с малко количество мазнина. Пълните гнездата на формата за мъфини на половина от обема им, за да не прелеят по време на печене.
Печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 25 минути, като проверите дали са готови, като ги бучнете с клечка за зъби - ако излезе суха, то кексчетата с тиква са готови.
В чиния разбърквате захарта и канелата.
Стопявате маслото и намазвате изпечените мъфини с него, след което ги овалвате в захарта.
Коментари
СИРОП.