Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с наденица и доматен сос

Паста с наденица и доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Паста с наденица и доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 500 г
  • наденица - 200 г
  • домати - 8 с.л. от консерва ситно нарязани
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата, измийте я под течаща студена вода и я отцедете. След това я преместете в купа.

Загрейте зехтина. Нарежете надениците на кръгчета и ги запържете в зехтина, докато станат кафяви на цвят.

Сипете вътре доматите и гответе 3-4 минути, като разбърквате от време на време. Налейте виното и бъркайте още 2-3 минути.

Накрая поръсете с пармезана и ситно нарязания магданоз. Гответе още 1-2 минути. Овкусете със сол.

Залейте пастата със соса и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: