Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Задушена наденица с доматен сос

Задушена наденица с доматен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Задушена наденица с доматен сос1 / 2
22/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • наденица - 300 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • ром - 1 с.л. или коняк
  • магданоз
  • масло - 30 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете олиото и запържете ситно нарязания лук. Поръсете с червения пипер.

Прибавете обелената и нарязана на парчета наденица, леко я запържете, налейте доматения сок и посолете.

Прибавете дафиновия лист и кипнете. Добавете размитото в малко вода брашно и счукания чесън.

След 5 минутки свалете ястието от котлона, подправете с рома и захлупете. Преди сервиране подправете с маслото и поръсете обилно с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: