Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Сепия в доматен сос с паста

Сепия в доматен сос с паста

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Сепия в доматен сос с паста
Снимка: Потребител#184319
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Изненадайте всички с една по-различна рецепта за паста и морски дарове"

Необходими Продукти

  • сепии - 450 г
  • талиатели - 250 г паста
  • доматен сос - 1 бр. или доматена консерва
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • бяло вино - 150 мл
  • сол
  • зехтин
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре сепиите. Нарежете ги с дебелина около 1 см и ги задушете в дълбок тиган с 5-6 скилидки чесън.

Когато течността изври, добавете бялото вино и оставете да се изпари.

Пригответе доматения сос традиционно - в дълбок съд задушете доматите с малко зехтин, чесън, червен пипер /може и лют/ и сол до сгъстяване.

Изсипете доматения сос при сепиите и разбъркайте добре.

Сварете паста в подсолена вода измийте я под течаща студена вода.

С нея гарнирайте сепиите.

Като разбъркате ще постигнете този оцветен ефект.

Сепията в доматен сос с паста е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: