Начин на приготвяне
Желатина го накиснете в 4-5 с.л. вода докато набъбне и след това го разтопете на водна баня. Жълтъците разбийте със 150 г от захарта до побеляване.
Млякото сложете на диска и сипете на тънка струйка жълтъците, когато заври. На тих огън варете и непрекъснато разбърквайте, докато се посгъсти кремът.
Отстранете от диска, бъркайте до гладка смес като преди това добавите желатина и ванилията.
Оставете да се поохлади. Сметаната разбийте на гъста пяна и леко, при непрекъснато разбъркване, добавете в крема.
Останалата захар кипнете с 2 с.л. вода и след като се стопи захарта, я отстранете от огъня. Напръскайте бишкотите със сиропа и ги подредете по дъното на намаслена форма с подвижни стени и около стените й.
Налейте крема в средата и шарлотата я вдигнете в хладилника. Поръсете я с канела, когато стане време да я поднесете, а по желание може да я украсите по ваш вкус.
Коментари