Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастички с фета

Пастички с фета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пастички с фета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • сирене - 250 г фета
  • индийско орехче - ½ ч.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • копър - 2 с.л.
  • мента - 2 с.л.
  • кори - 10 бр. (30х18см) точени
  • масло - 6 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 190 градуса. Смесвате сиренето фета, индийското орехче, подправките и овкусявате.

С помощта на четка намажете с мазнина една кора, сложете втора върху нея и също я намаслете. След това ги разрежете наполовина, за да се получи кора с размери 30х9см. Сложете 1 ч.л. от сместа на края на едната половина, подвийте ъглите, за да я затворите и я загънете във формата на цигара.

Намажете края с малко масло или зехтин, за да се запечата и я поставете върху незалепваща хартия за печене. Повторете процедурата с останалите кори. Накрая ги намажете допълнително с мазнина и ги запечете за 20 минути, докато станат златисти и хрупкави. Поднесете ги охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: