Начин на приготвяне
Блат: Чукваме яйцата като отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг. Жълтъците, маслото и меда разбъркваме с миксер, след което към тях прибавяме и разбитите на сняг белтъци, смесваме ги внимателно с шпатула.
След това пресяваме малко брашно с бакпулвера, солта и какаото, отново разбъркваме и постепенно добавяме още брашно до получаването на гладка кексова смес.
Изсипваме сместа върху хартия за печене в голяма правоъгълна тава, след това печем на 180 градуса за 10 минути и увеличаваме на 200 градуса до готовност. След като блатът е изпечен го оставяме да изстине напълно.
Крем: Разбиваме с миксер сметаната и захарта, след това прибавяме крема сиренето и настърганата кора от лимона и разбиваме отново.
След като блатът се е охладил го нарязваме на 8 равни квадратчета, които режем по диагонал, за да се получат триъгълници.
Вземаме едно триъгълниче, слагаме върху него от крема, слагаме още едно триъгълниче и декорираме с течен шоколад и ягоди. По този начин приготвяме и останалите пастички.
Коментари