Начин на приготвяне
Първо, изпечете на грил чушките, докато почернеят, след което ги сложете в найлонова торбичка и когато изстинат ги обелете и махнете семките. Нарежете чушките на ивици и ги разбъркайте с чесъна и босилека.
Добавете сол на вкус, залейте със зехтин и ги оставете да се мариноват за 3-4 часа, като разбърквате от време на време. Преди да поднесете гарнирайте с още босилек.
Гъбите нарежете на големи колелца. Зехтинът загрявате в тиган и добавяте чесъна, розмарина и виното. Когато заврат, намалете огъня и ги оставете да къкрят за 3 минути. Подправете на вкус и добавете гъбите.
Разбъркайте добре и оставете ястието да изстине, като разбърквате от време на време. Покрийте съда и оставете гъбите в маринатата за една нощ. Поднесете на стайна температура, гарнирани с допълнителния розмарин.
За приготвянето на маслините, сложете натрошената чушка с лимоновата кора в купичка заедно със зехтина. Затопляте за около 3 минути, след което слагате маслините и топлите за още минута. Изсипете ги в друг съд и ги оставете да престоят една нощ. Поднесете маслините с магданоз и лимоново резенче.