Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Предястие от мариновани зеленчуци

Предястие от мариновани зеленчуци

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Предястие от мариновани зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За чушките
  • чушки - 3 бр. червени
  • чушки - 3 бр. жълти
  • чесън - 4 скилидки
  • босилек - 1 връзка пресен
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • За гъбите
  • гъби - 450 г
  • зехтин - 60 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • розмарин - 15 мл пресен
  • бяло вино - 250 мл суха
  • За маслините
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • лимонова кора - от 1 бр. лимони
  • зехтин - 120 мл
  • маслини - 225 г италиански черни
  • магданоз - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, изпечете на грил чушките, докато почернеят, след което ги сложете в найлонова торбичка и когато изстинат ги обелете и махнете семките. Нарежете чушките на ивици и ги разбъркайте с чесъна и босилека.

Добавете сол на вкус, залейте със зехтин и ги оставете да се мариноват за 3-4 часа, като разбърквате от време на време. Преди да поднесете гарнирайте с още босилек.

Гъбите нарежете на големи колелца. Зехтинът загрявате в тиган и добавяте чесъна, розмарина и виното. Когато заврат, намалете огъня и ги оставете да къкрят за 3 минути. Подправете на вкус и добавете гъбите.

Разбъркайте добре и оставете ястието да изстине, като разбърквате от време на време. Покрийте съда и оставете гъбите в маринатата за една нощ. Поднесете на стайна температура, гарнирани с допълнителния розмарин.

За приготвянето на маслините, сложете натрошената чушка с лимоновата кора в купичка заедно със зехтина. Затопляте за около 3 минути, след което слагате маслините и топлите за още минута. Изсипете ги в друг съд и ги оставете да престоят една нощ. Поднесете маслините с магданоз и лимоново резенче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: