Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с кюфтенца и доматен сос

Спагети с кюфтенца и доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Спагети с кюфтенца и доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Сега разбирате ли защо цял свят е полудял по спагетите с кюфтенца - защото са неописуемо вкусни"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 гр.
  • люти чушки - 1/2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка ситно нарязан
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - пресни трохи 40 гр.
  • лимонова кора - 1/2 ч.л.
  • босилек - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки (допълнително)
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 125 мл.
  • доматен сос - за спагети 520 гр.
  • пилешки бульон - 125 мл.
  • спагети - 375 гр.
  • пармезан - настърган 25 гр.
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едната глава лук и 2 скилидки чесънът се почистват от люспите, а чушката от семената и се накълцват на дребно. В голяма купа с ръце се омесват продуктите от каймата до босилека включително.

Оформят се кюфтенца с големина на орех. Изпържват се в сгорещената мазнина и се отцеждат върху кухненското руло.

В същият тиган се запържват другите две накълцани скилидки чесън и нарязаният на тънки полумесеци 1 глава лук. Сипва се виното и се задушава 5 минути или докато течността намали обема си 2 пъти.

Добавя се доматеният сос и бульонът и се кипва. Връщат се кюфтенцата и се готвят без капак 10 минути. В това време се сваряват спагетите.

Сварените и отцедените спагети се сервират заедно с кюфтенцата и поръсени с настъргания Пармезан и накъсан пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ива
Ива
Вкусно
26.01.2016 19:26