Начин на приготвяне
Едната глава лук и 2 скилидки чесънът се почистват от люспите, а чушката от семената и се накълцват на дребно. В голяма купа с ръце се омесват продуктите от каймата до босилека включително.
Оформят се кюфтенца с големина на орех. Изпържват се в сгорещената мазнина и се отцеждат върху кухненското руло.
В същият тиган се запържват другите две накълцани скилидки чесън и нарязаният на тънки полумесеци 1 глава лук. Сипва се виното и се задушава 5 минути или докато течността намали обема си 2 пъти.
Добавя се доматеният сос и бульонът и се кипва. Връщат се кюфтенцата и се готвят без капак 10 минути. В това време се сваряват спагетите.
Сварените и отцедените спагети се сервират заедно с кюфтенцата и поръсени с настъргания Пармезан и накъсан пресен босилек.
Коментари